Vårdbolaget Lideta expanderar ytterligare – förvärvar PRIMA

Lideta har förvärvat PRIMA, en av Sveriges största vårdgivare inom barn- och vuxenpsykiatri. Bolaget har 460 medarbetare och omsatte 395 miljoner kronor under 2020.

PRIMA består av verksamheter inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, beroendevård samt barn- och ungdomsmedicin.

Lideta är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa, och företagshälsovård. Lidetas verksamhet består i dag av cirka 50 vårdenheter med omkring 300 000 listade patienter. Nordstjernan är huvudägare med den uttalade ambitionen att bygga en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård.

Efter förvärvet utvecklas Lideta till en koncern med cirka 2 000 medarbetare och beräknas öka omsättningen med omkring 25 procent till cirka 2 miljarder kronor.

PRIMA är, liksom Lideta samt majoriteten av Lidetas verksamheter, grundat av praktiserande läkare som blivit entreprenörer via sitt yrke. Bolaget har patienter och medarbetare i fokus och dess välfungerande vårdverksamheter passar väl in som fristående enheter inom Lideta. För Lideta blir förvärvet av PRIMA ett större insteg i specialistsjukvården och den upphandlade vården vilket breddar vår kompetens och möjligheter framöver. Vi ser fram emot att tillsammans med grundarna och personalen inom PRIMA fortsätta driva en framgångsrik psykiatrivård på befintliga mottagningar samt ser goda förutsättningar att expandera verksamheten via nya vårdavtal” säger Hugo Lewné, VD på Lideta.

Om PRIMA

PRIMA grundades 2007 i Stockholm av barnpsykiatrikerna Anna Wiklund, MaiBritt Giacobini och Åsa Schlyter. Bolaget vann sina upphandlingar 2009 och tog då över barnpsykiatrin i Handen samt startade PRIMA OCD i Stockholm. PRIMA har sedan dess drivit ett antal olika verksamheter inom barn- och vuxenpsykiatri genom upphandlade vårdavtal, främst i Region Stockholm. Idag driver bolaget barnpsykiatri i Handen, Botkyrka och Järva, vuxenpsykiatri i Liljeholmen och Gröndal samt specialiserad beroendevård på Södermalm, i Nacka och Värmdö kommun. PRIMA har även en barn och ungdomsmedicinsk mottagning i Bromma och några mindre verksamheter kopplade till bolagets vårdavtal. Bolaget har ca 460 anställda och omsätter omkring 395 miljoner kronor. www.prima.se